fbpx

„Zaklinam chwile i emocje na fotografiach

Polityka prywatności i COOKIES serwisu
maciejbaginski.pl

 

Informacje ogólne

Niniejsza Polityka Prywatności określa zasady przetwarzania i ochrony danych osobowych przekazanych przez Użytkowników w związku z korzystaniem przez nich z usług Serwisu.

Administratorem danych osobowych zawartych w serwisie jest Maciej Bagiński.
W trosce o bezpieczeństwo powierzonych nam danych opracowaliśmy wewnętrzne procedury i zalecenia, które mają zapobiec udostępnieniu danych osobom nieupoważnionym.

Kontrolujemy ich wykonywanie i stale sprawdzamy ich zgodność z odpowiednimi aktami prawnymi – ustawą o ochronie danych osobowych, ustawą o świadczeniu usług drogą elektroniczną, a także wszelkiego rodzaju aktach wykonawczych i aktach prawa wspólnotowego.

Dane Osobowe przetwarzane są na podstawie zgody wyrażanej przez Użytkownika oraz w przypadkach, w których przepisy prawa upoważniają Administratora do przetwarzania danych osobowych na podstawie przepisów prawa lub w celu realizacji zawartej pomiędzy stronami umowy.

Serwis realizuje funkcje pozyskiwania informacji o użytkownikach i ich zachowaniach w następujący sposób: a) poprzez dobrowolnie wprowadzone w formularzach informacje, b) poprzez gromadzenie plików “cookies” [patrz polityka plików “cookies”].

Serwis zbiera informacje dobrowolnie podane przez użytkownika.

Dane podane w formularzu są przetwarzane w celu wynikającym z funkcji konkretnego formularza np. w celu dokonania procesu obsługi kontaktu informacyjnego, na podstawie których, za wyraźnie zaznaczoną zgodą, osoba upoważniona przez Właściciela Serwisu może skontaktować się z Użytkownikiem w celu przedstawienia oferty handlowej.

Dane osobowe pozostawione w serwisie nie zostaną sprzedane ani udostępnione osobom trzecim, zgodnie z przepisami Ustawy o ochronie danych osobowych.
Do danych zawartych w formularzu przysługuje wgląd osobie fizycznej, która je tam umieściła. Osoba ta ma również praw do modyfikacji i zaprzestania przetwarzania swoich danych w dowolnym momencie.

Zastrzegamy sobie prawo do zmiany w polityce ochrony prywatności serwisu, na które może wpłynąć rozwój technologii internetowej, ewentualne zmiany prawa w zakresie ochrony danych osobowych oraz rozwój naszego serwisu internetowego. O wszelkich zmianach będziemy informować w sposób widoczny i zrozumiały.
W Serwisie mogą pojawiać się linki do innych stron internetowych. Takie strony internetowe działają niezależnie od Serwisu i nie są w żaden sposób nadzorowane przez serwis maciejbaginski.pl.

Strony te mogą posiadać własne polityki dotyczące prywatności oraz regulaminy, z którymi zalecamy się zapoznać. W razie wątpliwości co któregokolwiek z zapisów niniejszej polityki prywatności jesteśmy do dyspozycji – nasze dane znaleźć można w zakładce KONTAKT.

Poniższe informacje dotyczą plików cookies (tzw. „ciasteczek”) i odnoszą się do strony internetowej pod adresem: maciejbaginski.pl

Czym są pliki cookies?

To pliki tekstowe składające się z szeregu cyfr i liter, które wysyłane są przez serwis internetowy do urządzenia końcowego (komputer, tablet, smartfon), na którym użytkownik internetu przegląda jego zasoby (strony internetowe). W cookies znajdują się różne informacje, także niezbędne do prawidłowego funkcjonowania serwisów internetowych (np. do autoryzacji, podczas logowania na konto pocztowe lub do serwisu internetowego). Cookies pozwalają również na szybsze ładowanie się stron, ponieważ zapamiętują część danych, dzięki czemu kolejne wejście na strone nie powoduje konieczności pobierania wszystkich danych strony od nowa.

Do czego strona www.maciejbaginski.pl używa „ciasteczek”?

Informacji zapisanych za pomocą cookies używamy wyłącznie w celach statystycznych oraz w celu dostosowania serwisu do indywidualnych potrzeb użytkowników i zapewnienia jak najszybszego funkcjonowania strony. Nie gromadzimy ani nie przetwarzamy żadnych informacji pozwalających na identyfikację wrażliwych danych osobowych.
W każdej chwili poprzez zmianę ustawień przeglądarki możesz wyłączyć cookies. Aby dowiedzieć się jak modyfikować ustawienia cookies w Twojej przeglądarce, odwiedź stronę wydawcy przeglądarki. Wyłączenie lub blokada obsługi cookies może spowodować nieprawidłowe działanie naszej witryny. Jeśli Twoja przeglądarka akceptuje obsługę cookies, oznacza to wyrażenie zgody na stosowanie cookies przez naszą witrynę.

error: Treść jest chroniona - nie możesz kopiować!